MOJ IRFANE, JABUKO SA GRANE: Novinarka pitala Čengića zbog čega Mašić nije htio skupa s njim u studio, njegov odgovor je nadmašio sve…

Irfan Čengić, član Predsjedništva SDP-a BiH, za N1 je komentirao dokument koji je procurio u javnost, u kojem on govori i tome kako su Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i Damir Mašić, predsjednik KO SDP Sarajevom, prijetnjama i ucjenama i trgovinom utjecaja usmjerili rezultate unutarstranačkih izbora

  • Mini market

  • 26. Maj 2020  26. Maj 2020

  • 3

"Nisam optužio nikoga, to su bili izbori. Svako ima svog kandidata. SDP je velika i demokratska stranka, gdje svako ima pravo na svoje mišljenje. Ovo je dokument koji je neko izbacio, a ko ne želi dobro SDP-u. To nismo uradili niti ja niti Damir Mašić", poručio je Čengić.

On je kazao da ne voli razgovarati o unutarstranačkim izborima bilo koje stranke, pa ni svoje. Rekao je i da je desetak osoba u rukovodstvu stranke imalo uvid u taj dokument.

"Lobiranje se dešava svuda u svijetu, pa i u SDP-u. Lobiranje je sastavni dio politike. Ovo se dešavalo prije osam mjeseci. O ovome smo razgovarali prije osam mjeseci. Ovo je interna SWOT analiza i unutar toga smo razgovarali o ovim stvarima", rekao je.

U studio je bio pozvan i Damir Mašić, no Čengić je rekao kako niti u jedan studio nisu dolazila dva SDP-ovca.

"Mi savršeno dobro sarađujemo, kada imate mene za gosta, nema potrebe da dolazi Damir i obratno. Riječ je o unutarpartijskim izborima", naveo je Čengić gostujući na N1.

On je kazao i to da u se u dokumentu govori o izbornim rezultatima, gdje je SDP druga stranka u FBiH, treća u državi, dok je činjenica da neke stranke imaju više glasova od SDP-a u Kantonu Sarajevo.

"SDP dominira u opoziciji i u FBiH i u BiH, neke druge stranke imaju više glasova, a bitno je da te stranke i SDP zajedno sarađuju za boljitak. To smo pokazali u Vladi KS, koju smo vodili do petka 13. kada su određene stranke odlučile da podrže novu koaliciju. Nisu ništa uradili - samo su ukidali dobre programe", rekao je Čengić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...