ERDOGAN NE ZABORAVLJA PRIJATELJE: Turska u daleku zemlju poslala teretni avion pun pomoći, u avionu se nalazi i...

Među medicinskim potrepštinama, koje trebaju stići je i vozilo hitne pomoći

  • Svijet

  • 26. Maj 2020  

  • 0

Turska je za afričku državu Čad poslala avion s pomoći u borbi protiv koronavirusa.

Teretni avion s medicinskim potrepštinama poletio je iz Ankare. Poslan je po nalogu predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Među medicinskim potrepštinama, koje trebaju stići u Čad je i vozilo hitne pomoći.

Na paketima pomoći ispisani su Mevlanini stihovi na turskom i engleskom: "Nakon beznađa, slijedi velika nada. Nakon tame, slijedi mnogo sunca".

Iz Ministarstva zdravstva Čada navedeno je da je prvi smrtni slučaj od posljedica zaraze koronavirusom zabilježen 29. aprila.

Turska je prethodno transportnim avionima pomoć u medicinskoj opremi dostavila mnogim zemljama, uključujući Sjedinjene Američke Države, Španiju, Italiju, Veliku Britaniju, Srbiju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, Libiju, Somaliju i Južnoafričku Republiku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...