GITARIST QUEENA NAKON ŠTO JE JEDVA PREŽIVIO: Sedam dana me boljela stražnjica, a onda sam shvatio da se radi o ozbiljnom stanju drugog organa

Vodio je zdrav život, mnogo je vozio bicikl, nije bio predebeo.

  • Show

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

Brian May (72), gitarist "Queena", jednog od najznačajnijih rock bendova u povijesti muzike, otkrio je kako je nedavno gotovo preminuo nakon što je pretrpio srčani udar zbog kojeg je morao hitno biti hospitaliziran. Kaže da je bio šokiran kada je doznao da mora na operaciju nakon blažeg infarkta koji je pretrpio početkom mjeseca.

- Mislio sam da sam vrlo zdrav čovjek. Ispostavilo se da su mi tri arterije začepljene i da postoji rizik da će mi se blokirati dovod krvi do srca - otkrio je slavni gitarist, javlja BBC.

May je nakon toga podvrgnut hitnoj operaciji, tokom koje su mu ugrađena tri stenta te je sada, kaže, opet pri punom zdravlju.

- Izišao sam iz bolnice sa snažnim srcem, mislim da sam u dobrom stanju za vrijeme koje dolazi - rekao je.

May je ranije dospio u medije nakon što je objavio da ima povredu glavnog stražnjičnog mišića gluteusa maximusa, koju je zadobio tokom vrtlarenja. Ispostavilo se da se ne radi ni o kakvoj povredi, već o ozbiljnom stanju srca. Mayu je trebalo sedam dana u bolovima da shvati kako se ne radi o povredi, već o malo značajnijem zdravstvenom problemu. Tačnije, zaista je povrijedio mišiće, ali je tokom povrede zadobio i blaži infarkt, koji ga je otpremio u bolnicu.

- Nisam mogao vjerovati koliko me boljelo. Deset dana na pogrešno sam mjesto stavljao paketiće leda. U nekim trenucima bol je bila tolika da sam htio skočiti sa prozora. Konačno su otkrili šta mi je nakon magnetske rezonance. Bizarna stvar - rekao je.

Kaže kako je sve vrijeme vjerovao da je zdrav, jer mu je krvni pritisak bio dobar, a nikada nije imao problema sa srcem. Vodio je zdrav život, mnogo je vozio bicikl, nije bio predebeo.

- Ovo je lekcija svima onima u kasnijoj životnoj dobi. Možete vjerovati da ste zdravi, ali možda niste i na vašem bih mjestu otišao na sve raspoložive pretrage. Bio sam, zapravo, vrlo blizu smrti, ali nisam umro. Izvukao sam se - rekao je, javlja BBC.

Detalji o njegovom zdravstvenom stanju objavljeni su nedugo nakon što je grupa izdala novu verziju pjesme "We are the Champions" ("Mi smo prvaci", prev. a.), koja je u novoj verziji naslovljena "You are the Champions" ("Vi ste prvaci", prev. a.), a koja je posvećena zdravstvenim radnicima tokom epidemije, kako bi se prikupila sredstva za Svjetsku zdravstvenu organizaciju.

(Jutarnji.hr/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...