BIDEN VIŠE NE ŠTEDI RIJEČI: Demokratski predsjednički kandidat nazvao Trumpa potpunom budalom

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden u utorak je svog republikanskog protivnika Donalda Trumpa nazvao “potpunom budalom”, jer ne nosi masku na javnim događanjima, ustvrdivši kako Trumpov manjak čvrstog vodstva u pandemiji “košta ljudske živote”.

  • Svijet

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 1

Odluka o tome da li nositi masku za lice u javnosti ili ne postalo je sporno pitanje nacionalne političke bitke, prema kojem su dvojica američkih predsjedničkih kandidata usvojila vrlo različite pristupe.

Bidenova odluka da na Dan sjećanja, prilikom svog prvog pojavljivanja u javnosti od marta, nosi masku na otvorenome, privukla je pažnju Trumpa, koji je na Twitteru objavio sliku Bidena uz komentar: “Ovo bi moglo pomoći objasniti zašto Trump ne voli nositi masku u javnosti.”

Američki predsjednik je prilikom niza javnih događanja, uključujući Dan sjećanja, odbio nositi masku pred kamerama.

- On je budala, potpuna budala, jer tako govori. Čak i vodeći ljekar svijeta kaže da biste trebali nositi masku u gužvi – izjavio je Biden u snimljenom intervjuu za CNN.

Biden je Trumpovo ponašanje nazvao “macho glupostima” i lažno muževnim ponašanjem koje ljude košta života, javlja Hina.

Predsjednik je u utorak izjavio kako smatra “vrlo neobičnim” to što je Biden za Dan sjećanja nosio masku s obzirom na to da se nalazio na otvorenome, po lijepom vremenu.

Bidenov izlazak u javnost u ponedjeljak prvi je izlazak 77-godišnjeg predsjedničkog kandidata iz kuće nakon nekoliko sedmica.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuje nošenje maske za lice u javnosti gdje god je teže provoditi mjere socijalnog distanciranja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...