MISTERIJE SVIJETA: Niko ne zna kako je nastao ovaj fenomen, ali mnogo je dokaza da su svoje prste upetljali i tajanstveni posjetioci iz druge galaksije…

„Slobodna Bosna“ donosi novu zanimljivu priču iz povijesti.

  • Jeste li znali

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

Naša današnja priča vezana je za tajanstvene krugove u žitu.

Taj se zagonetni fenomen prvi put pojavio još u 17. stoljeću, a ono što je pomalo i uznemirujuće jeste činjenica kako su biljke koje tvore krug, savijene, ali ne i oštećene.

 

Iako o tom fenomenu postoje brojne teorije, znanstvenici su uspjeli dokazati da je čak 80 posto krugova u žitu ljudskih ruku djelo, dok za preostalih dvadeset posto za sad nisu uspjeli pronaći objašnjenje. Zagovaratelji paranormalnog, kao dokaz u prilog svojih teza, često spominju rad izvijesnog Johna Wheatleigha.

U ljeto 1966. godine, Wheatleigh, tada student, kampirao je u južnoj Engleskoj. Jedne vedre večeri, snimio je kratak film koji prikazuje nastajanje lika u žitu u obliku snježnih pahuljica. Mada su mnogi tvrdili da je snimak na kojem se vidi brzo kretanje četiri svjetlosne kugle, krivotvoren, laboratorijska analiza pokazala je da snimak nije kompjuterski obrađen. Godinu dana kasnije, češki istraživači izvijestili su o viđenju tri odvojene grupe ovakvih svjetlećih kugli, svaki put iznad područja gdje su otkriveni krugovi u žitu. Česi su spomenuli i neobičan pišteći zvuk koji su kugle proizvodile.

Objašnjenje je ponudio škotski umjetnik i ezoterik Benjamin Creme: “Ako zanemarimo određen broj krivotvorina, krugovi u žitu očit su dokaz postojanja vanzemaljske inteligencije. Posjetioci s drugih planeta se u superbrzim letjelicama približe polju, vizueliziraju oblik koji žele stvoriti, a potom svojom tehnologijom, upravljanom umom, stvaraju uzorke. Krugovi u žitu dio su procesa energizacije Zemlje, a fizički dupliciraju brojne vrtloge koji već postoje u mreži Zemljinog magnetnog polja. Ti vrtlozi postat će baterije koje će čovječanstvo u budućnosti, kad tehnologija napreduje, upotrebljavati kao nov izvor energije”.

Možda Cremeove riječi zvuče nevjerovatno, ali činjenica je da većina svjedoka govori o neobičnoj energiji koja ispunjava onoga ko stane u krug u žitu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...