IMA LI SE RAŠTA IĆI TAMO: Beograd ostaje bez noćnog života, klubovi i barovi pred zatvaranjem

Udruženje barova i klubova obratilo se javnosti saopštenjem u kojem upozoravaju da toj privrednoj grani prijeti i konačno gašenje

  • Ekonomija

  • 27. Maj 2020  27. Maj 2020

  • 0

Sa oko 14.000 stalno i honorarno zaposlenih, taj dio privrede komšiluku donosi milione eura godišnje, što kroz namete, što kroz direktan uticaj na generisanje posjete turista iz instranstva, kaže se u saopštenju, prenosi B92.

Međutim, epidemijom su najviše pogođeni upravo klubovi, barovi, kafići, hoteli i restorani. U ovim sistemima se nalazi oko 14.000 zaposlenih koji platama izdržavaju i svoje porodice, a gašenjem ovih lokala, uzročno-posljedično će biti ugrožene i stotine firmi koje snabdijevaju ili opslužuju ove ugostiteljske lokale.

Kako se ističe, bez konkretne pomoći države direktno privrednim subjektima i ukoliko se lokalima ne omogući da rade u punom kapacitetu, ova grana će se sasvim sigurno ugasiti. S njom će i Beograd izgubiti reputaciju evropske prijestolnice noćnog života, koja je razlog dolaska najvećeg broja turista iz inostranstva u Srbiju, upozoravaju iz Udruženja barova i klubova.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...