VOJNA DIJETA: Drži se samo tri dana, skida do pet kilograma

Vojna dijeta definitivno nije jedna od onih "zdravih dijeta", ali je i dalje jedna od najpopularnijih, jer obećava i do pet kilograma manje za samo tri dana, a ne zahtijeva neke skupe namirnice, brojanje kalorija... Ipak, da bi bila efikasna, mora se provesti u potpunosti, vojnički istrajno i poslušno...

  • Jeste li znali

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 0

Vojnu dijetu uglavnom koriste oni koji žele da brzo izgube kilograme pred neki događaj, kao i oni kojima je lakše da se stisnu tri dana nego da se upuste u ozbiljnu i poželjnu promjenu svojih loših navika kad je u pitanju ishrana. Brzi rezultati su glavni adut vojne dijete, međutim čak i malo odstupanje od plana može da dovede do loših ili nikakvih rezultata.

Dakle, zadat je trodnevni meni, svaki obrok je isplaniran i sastavljen od namirnica koje “zajedno rade da podstaknu metabolizam, obezbijede energiju, pomognu u oscilacijama šećera i započnu proces sagorijevanja masti”, navodi se na sajtu Dijeta.

Vojna dijeta drži se tri dana u kontinuitetu. Nema pauze, preskakanja ili prolongiranja obroka, uvijek ih treba jesti u isto vrijeme. Nema usputnog grickanja, čak ni svježeg voća i povrća. Poslije tri dana, treba se vratiti na redovnu ishranu, a ako neko želi da ponovi vojnu dijetu, najkraća preporučena pauza je četiri dana.

Vojna dijeta, plan ishrane i jelovnik:

PRVI DAN

Doručak: Šoljica kafe ili čaja, parče prepečenog tosta (integralni je bolji) s 2 kašičice kikiriki putera i pola grejpfruta.

Ručak: Pola konzerve tunjevine, kriška prepečenog tosta, kafa ili čaj.

Večera: 80 grama bilo kog nemasnog mesa (pečenog ili kuhanog), 125 g zelene buranije (barene), pola banane, mala jabuka i šolja sladoleda od vanilije.

DRUGI DAN

Doručak: Jedno kuhano jaje, pola banane, kriška prepečenog tosta.

Ručak: 160 g (mladog) svježeg sira, tvrdo kuhano jaje i pet slanih krekera.

Večera: Dvije viršle (bez hljeba), 180 g brokula, 90 g rendane (svježe) mrkve, pola banane i pola šolje sladoleda od vanilije.

TREĆI DAN

Doručak: Kafa ili čaj, pet slanih krekera, list žutog sira i jedna manja jabuka.

Ručak: Tvrdo kuhano jaje i jedna kriška tosta.

Večera: Konzerva tunjevine, pola banane i pola šolje sladoleda od vanilije.

(SB/Nova.rs)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...