I PREDJELO I OBROK: Napravite teleću čorbu na ovaj način...

Prava gusta čorba sa puno teletine

  • Gastro

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 1

SASTOJCI:

500 gr telećeg mesa (krtina)

1 luk

¼ celera

2 mrkve

2 kašike brašna

200 ml milerama

ulje

so

biber

PRIPREMA:

1. Luk sitno isjeckajte zajedno sa celerom i mrkvom pa popržite na ulju dok ne omekša.

2. Dodajte meso izrezano na kockice pa kratko prodinstajte.

3. Posolite, pobiberite i prelijte vodom.

4. Kuhajte sat vremena kod meso ne omekša.

5. Mileram umutite sa malo vode pa uspite u šerpu i kuhajte još 10 minuta.

Prijatno!:) 

(SB/DOmacica.com) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...