"SLOBODNA BOSNA" OTKRIVA: SBB-ov načelnik Breze PRETUKAO općinskog vijećnika tokom sjednice! (FOTO)

Da se u Radončićevom SBB-u ozbiljno pripremaju za nadolazeće izbore i da imaju visoke ambicije, nagovijestio je i načelnik općine Breza Munib Zaimović (SBB). Zaimović je, naime, na 39. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Breza, koja je održana jučer, fizički nasrnuo na vijećnika Asima Muratovića i tom prilikom mu, uz uvrede i psovke, nanio tjelesne povrede. Time je na najbolji način opravdao povjerenje predsjednika stranke, koji je samo dan ranije, na pitanje novinarke N1 s kim će na izbore, odgovorio da će SBB vjerovatno ići sam.

  • Mini market

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 2

Prema informacijama "Slobodne Bosne", vijećnik Stranke demokratske akcije našao se, prema izjavama svjedoka, na pogrešnom mjestu i bez bilo kakvog povoda završio među pesnicama općinskog načelnika, a odmah potom i u Domu zdravlja, gdje je primio dvije injekcije i infuziju, što potvrđuje i nalaz Doma zdravlja Breza, koji je u posjedu "Slobodne Bosne".

(Foto: Nalaz i mišljenje ljekara specijaliste u Domu zdravlja Breza)

Prilikom rasprave o izvještaju o izvršenju budžeta na 39. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Breza otvorila se burna prepirka među prisutnim vijećnicima. Predsjedavajući Memsud Kadrić proglasio je pauzu, nakon čega su uslijedili nemili događaji.

Špekuliše se da je drugi vijećnik spomenuo dojučerašnjeg direktora RMU Breza pozivajući prisutne da se ispita i njegova odgovornost za period od 2000. do 2004., kada je obavljao funkciju načelnika Breze. Na to je aktuelni načelnik ustao u odbranu svog kuma, na kojeg je, kako je poznato javnosti u Brezi, "jako slab" i nasrnuo na vijećnika Asima Muratovića.

Još nepenzionisani Zaimović, aktuelni načelnik, odranije poznat u bh. javnosti po svečanom otvorenju prvog sloja asfalta u jednom brezanskom naselju, sudeći prema spomenutom izvještaju, samo na troškove mobilnog telefona potrošio je u 2019. godini čak 13.949,96 KM.

Na kraju je Općinsko vijeće ipak usvojilo ovaj izvještaj, a protiv su bili vijećnici SDA, DF- i SDP-a.

(S. B.)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...