PRAVOSLAVNA DŽAMAHIRIJA: Predsjednik Skupštine grada Banja Luka SVIM GRAĐANIMA čestitao krsnu slavu - Spasovdan!

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banja Luka, svim građanima (dakle Srbima, Bošnjacima, Hrvatima...) čestitao je krsnu slavu grada Spasovdan i poželio im, prije svega, mnogo zdravlja.

  • Mini market

  • 28. Maj 2020  28. Maj 2020

  • 1

Liturgijom u Hramu Hrista Spasitelja u centru Banje Luke jutros je počelo obilježavanje Spasovdana, krsne slave grada.

U okviru proslave krsne slave bit će obavljen čin osvećenja slavskog žita i kolača, nakon čega će oko Hrama biti organizovana litija.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banje Luke, čestitao je svim sugrađanima krsnu slavu grada, kao i svim građanima Beograda i Istočnog Sarajeva koji, također, proslavljaju Spasovdan.

"Ova godina je, nažalost, obilježena epidemijom virusa korona, ali se nadam da iz krize polako izlazimo. Svi pokazatelji govore da se epidemija smiruje i da smo ovaj izazov prošli, a ono što je ostalo su saniranje ekonomskih i socijalnih posljedica", kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, na sjenici Skupštine grada, koja je održana jučer, rečeno je da se, uprkos epidemiji, nastavlja istim razvojnim putem u Banjoj Luci.

"Sve do početka krize u gradu je godišnje otvarano od 2.000 do 3.000 radnih mjesta. U tri godine je to jedna mala opština sa novozaposlenih skoro 9.000 ljudi. Nažalost, sada imamo problem zbog epidemije, ali se nadam da ćemo uskoro krenuti opet s izlaznom putanjom i zapošljavanjem", naglasio je Radojičić.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banja Luka, iskoristio je priliku da svim građanima čestita krsnu slavu grada Spasovdan i poželio im, prije svega, mnogo zdravlja.

"Suočavamo se s epidemijom virusa korona u kojoj smo preduzeli sve moguće aktivnosti kada je u pitanju zaštita javnog zdravlja. Nadam se da ćemo prevazići sve posljedice i da neće biti novih zaraženih, ali isto tako, da ćemo se, nakon što ovo prođe, vratiti našim redovnim investicionim aktivnostima kakve smo imali prije virusa korona", dodao je Talić.

Inače, krsna slava je srpski običaj slavljenja PORODIČNOG sveca zaštitnika, ali u Republici Srpskoj krsnu slavu praktično slave sve javne ustanove, općine, gradovi, policija... čime se malobrojnim građanima drugih vjera javno poručuje da nisu dobrodošli u pravoslavom entitetu.

(Sl. B.)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...