NEVIĐENA DRAMA U DODIKOVIM REDOVIMA: Sa svih funkcija smijenjen zamjenik gradonačelnika Prijedora, na pomolu je preokret, SNSD IDE U OPOZICIJU!

Prijedorski SNSD razriješio je sinoć sa svih partijskih funkcija Aleksandra Miljuša, zamjenika gradonačelnika Prijedora, izjavio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Saša Bursać.

  • Politika

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 2

“Razlog je neispunjavanje partijskih obaveza. Nije ispunio neke zahtjeve koje je dobio ispred partije i to je veoma jednostavan i nama dovoljan razlog”, rekao je Bursać na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naglasio da je Gradski odbor cjelovit i da ide u veliku i sigurnu pobjedu u gradu Prijedoru sa svojim kandidatom za gradonačelnika i zajedno sa svojim koalicionim partnerima, s kojima će uskoro početi potpisivanje koalicionih sporazuma.

“Razriješili smo partijskih funkcija i još neke ljude i u narednom periodu razmotrićemo, eventualno, još neke mjere koje će donijeti Predsjedništvo i, čim se mogne skupiti više od 50 ljudi s obzirom na to da naš Gradski odbor broji 150 ljudi, ove odluke ćemo potvrditi, odnosno donijeti i na Gradskom odboru”, naveo je Bursać.

On je istaknuo i da je prijedorski SNSD iznenađen odlukom potpredsjednika Skupštine grada Prijedora Gorana Dragojevića da napusti odbornički klub ove partije.

“To nas je sve zateklo. Nažalost, taj je čovjek bio nama i prijatelj i partijski kolega. Nismo se nadali tome. Mislim da je on pogriješio, ali to je njegova odluka. Mi smo odluku prihvatili”, dodao je Bursać.

Uskoro bi moglo da dođe do novog preslaganja snaga i promjene skupštinske većine. Potpredsjednik Skupštine grada Prijedora i odbornik SNSD-a Goran Dragojević, koji je napustio Dodika, djelovat će ubuduće kao „nezavisni“ odbornik. Kako nezvanično saznaje "Slobodna Bosna", on bi od danas trebao da bude dio nove skupštinske većine, skupa s DNS-om i SDS-om, dok SNSD odlazi u opoziciju.

(SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...