SAD JE SVE JASNO: Evo koga Juventus traži od Barcelone u zamjenu za Miralema Pjanića...

Španski i italijanski mediji već neko vrijeme pišu o tome da Juve i Barca uveliko pregovaraju o transferu Pjanića i da su velike šanse da ćemo bh. veznjaka od naredne sezone gledati u dresu katalonskog kluba.

  • Sport

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 0

Barcelona zbog finansijske krize želi da u ovaj dogovor uključi barem jednog svog igrača, ali se ponuđene opcije ne sviđaju Juventusu. "Stara dama" je htjela Arthura Mela u zamjenu za Pjanića, ali je Brazilac to odmah odbio.

Katalonci su nakon toga nudili Ivana Rakitića, Artura Vidala i Jean-Claira Todiba, ali Juventus nije bio zainteresovan za njih. Španski novinar Gerard Romero u emisiji na RAC 1 otkrio je nove informacije.

On, naime, tvrdi da pregovori o Pjaniću još traju te da je Juventus pristao da se Vidal vrati u Torino, ali samo uz opciju da s njim dođe i Ousmane Dembele, što će se teško desiti. Juve bi, u tom slučaju, pristao da, uz Pjanića, na Camp Nou pošalje i Mattiju De Sciglija.

"Barcelona je Juventusu ponudila i Jean-Claira Todiba, ali su oni jasno rekli da ga ne žele. Juve želi Dembelea i Vidala, ali će biti veliki izazov nagovoriti ih da budu dio transfera Pjanića", rekao je Romero.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...