HAPŠENJA IM DOŠLA K'O KEC NA DESETKU: Hadžibajrić, Kojović, Konaković i Nikšić prisustvovat će okupljanju kod Sebilja

"Stranke na vlasti pokušavaju na svaki mogući način spriječiti održavanje izbora i tako izbjeći neminovan izborni poraz."

  • Politika

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 0

"Dosta je bilo šutnje", slogan je kojim Platforma za progres, na čijem je čelu Mirsad Hadžikadić, najavljuje mirnu protestnu šetnju u subotu, 30. maja, od Sebilja na Baščaršiji do zgrade Parlamentarne skupštine BiH. Početak šetnje najavljen je za 11.55 ili, simbolično, 5 do 12.

"Stranke na vlasti pokušavaju na svaki mogući način spriječiti održavanje izbora i tako izbjeći neminovan izborni poraz. Svaki glas koji se tome usprotivi, pozdravljamo. Zahvaljujemo na javnom pozivu gospodinu Hadžikadiću da učestvujemo u protestnoj šetnji. Predsjednici stranaka Hadžibajrić, Kojović, Konaković i Nikšić prisustvovat će okupljanju kod Sebilja te i na taj način simbolično poslati poruku podrške i zajedničkog djelovanja opozicije u borbi za održavanje izbora koji su Ustavom i zakonima naše zemlje propisani. Pažljivo pratimo razvoj situacije i šaljemo jasnu poruku korumpiranoj vlasti da ćemo na svaki naredni korak koji vodi ka daljnjem odgađanju izbora, organizirati proteste i demonstracije u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Mostarizacije Bosne i Hercegovine neće biti", naveo je na Facebooku predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...