U FEDERACIJI BiH UKINUTO STANJE PRIRODNE NESREĆE: Za proglašavanje prestanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji čitave BiH nadležno je...

Vlada Federacije BiH donijela je na današnjoj telefonskoj sjednici odluku o ukidanju stanja prirodne nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa.

  • Vijesti

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 0

Stanje prirodne nesreće ukinuto je nakon više od dva mjeseca. Ova odluka stigla je nakon ublažavanja niza mjera, među kojima su i ukidanje samoizolacije i otvaranje granica, piše Hayat.ba.

Vlasti u Republici Srpskoj ukinule su prošle sedmice vanredno stanje u ovom entitetu. Podsjećamo, Vlada FBiH je 16. marta donijela odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće radi zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Dan kasnije, 17. marta, Vijeće ministara BiH je, na poziv Predsjedništva BiH, proglasilo vanredno stanje, odnosno stanje prirodne ili druge nesreće. Također, Vijeće ministara BiH nadležno je za proglašavanje prestanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine, a na prijedlog Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje ili na zahtjev nadležnih organa entiteta ili Brčko distrikta BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...