USKORO U NADLEŽNOSTI TUŽILAŠTVA BiH: Novalić, Solak i Hodžić u statusu osumnjičenih za udruživanje...

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, kao i direktor firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić, prema potvrdama, imaju status osumnjičenih u slučaju afere "Respiratori".

  • Hronika

  • 29. Maj 2020  29. Maj 2020

  • 0

Oni su osumnjičeni za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu položaja i pranje novca, uništavanje ili krivotvorenje službene dokumenatcije te primanje dara ili drugih oblika koristi.

Sva trojica bi danas trebala biti predata u nadležnost Tužilaštva BiH. Za sada nije poznato ima li i hoće li tokom rada na predmetu “Respiratori” biti još osumnjičenih osoba - posebno nakon saslušanja, odnosno izjava. Podsjetimo, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, kao i direktor firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić, nakon višesatnog saslušanja zbog slučaja u vezi s nabavkom 100 respiratora iz Kine za FBiH, zadržani su u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu, gdje su i prenoćili.

Ranije su pripadnici SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH izvršili pretres više lokacija, među kojima su i prostorije Federalne uprave civilne zaštite, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i firme “Srebrena malina“.

(SB/N1) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...