ODLAZAK VELIKANA: Preminuo gitarist kultnog sastava KISS, njegove pjesme osvajale su i nagrade Grammy…

Za vrijeme karijere, duge pet decenija, nastupao je s nekima od najcjenjenijih umjetnika.

  • Kultura

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 0

Američki gitarist i producent Bob Kulick, poznat po radu s rok grupom KISS, umro je u dobi od 70 godina.

Njegov brat i bivši član sastava Bruce Kulick potvrdio je vijest u petak na Twitteru. Uzrok smrti je nepoznat.

"Shrvan sam što moram objaviti da je umro moj brat Bob Kulick. Uvijek bismo trebali slaviti njegovu ljubav prema muzici i talent muzičara i producenta", napisao je Kulick.

"Molim vas da poštujete privatnost obitelji Kulick u ovom tužnom trenutku. RIP", navodi se u postu.

KISS je na Twitteru napisao da su duboko potreseni viješću. "Duboka sućut obitelji Kulick u ovom teškom trenutku", napisali su.

Kulick je za vrijeme karijere, duge pet decenija, nastupao s nekima od najcjenjenijih umjetnika.

Prema članku koji je objavio magazin "People", kada je bio na audiciji za glavnog gitaristu u tada nepoznatom rok bendu, nisu izabrali njega nego Acea Frehleyja.

Kulick je ostao prijatelj sa pjevačem Geneom Simmonsom i ritam gitaristom Polom Stanleyjem i na kraju je dobio priliku snimiti nekoliko albuma sa sastavom, uključujući "Alive II", "Unmasked" i "Creatures of the Night".

Sarađivao je i na albumu Loua Reeda "Coney Island Baby" iz 1975., radio je kao session muzičar s Dianom Ross, a gostovao je s Meat Loafom.

Kulick je, također, producirao "Motorheadov" singl "Whiplash", za koji je 2005. godine hevi metal bend osvojio Grammy.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...