LIČNI STAV BRANKA MILJUŠA: Zašto je Aleksandar Vučić zloupotrijebio djevojčicu u svom spotu? (VIDEO)

U režiranoj predstavi REM spot će zabraniti, jer se radi o očiglednoj zloupotrebi djece, koja je u suprotnosti s Konvencijom UN-a o pravima djeteta i Kodeksom o zaštiti djece od političkih zloupotreba.

  • Regija

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 0

Zloupotreba djevojčice u Vučićevom spotu samo je još jedan prljavi marketinški trik režimskog propagandnog tima koji vodi Asaf Eisin.

U režiranoj predstavi REM će spot zabraniti, jer se radi o očiglednoj zloupotrebi djece koja je u suprotnosti s Konvencijom UN-a o pravima djeteta i Kodeksom o zaštiti djece od političkih zloupotreba. To je najavio i Aleksandar Vučić kada je, odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao da imaju dozvolu roditelja, ali da će spot povući ako tako odluče nadležni, piše Branko Miljuš iz Stranke slobode i pravde za Direktno.rs.

Nekadašnji saradnici Vučićevog medijskog savjetnika, koji su u međuvremenu formirali sopstvenu firmu i rade kampanje u regionu, kažu da je ovo jedan od oprobanih trikova Asafa Eisina. Na ovaj način, kaže naš izvor, Vučić pokušava da mobiliše aktiviste koji su uspavani i koji nisu odgovorili na zahtjev da postave iste profilne fotografije na društvenim mrežama, o čemu je Direktno.rs već pisao.

Uz taj efekt, ova predstava služi da Vučić međunarodnoj zajednici pokaže kako institucije rade, ali i da se opravdaju zabrane svih spotova koji bi neko od učesnika snimio, a koji ne odgovaraju režimu.

Takva praksa je već oprobana u predsjedničkoj kampanji 2017. godine. Tada je zabrana jednog Vučićevog spota služila kao alibi REM-u, koji je iz različitih razloga zabranio emitovanje više spotova Vuka Jeremića i tako mu, praktično, onemogućio predstavljanje u reklamnim blokovima na televizijama.

Sve ovo samo je još jedan dokaz da u kampanji Aleksandra Vučića nije pošteđen niko, pa ni djeca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...