RUSI ULAZE U HERCEGOVINU: Gazprom će zakupiti 4 pumpe u ovim gradovima, a onda slijedi potpuno preuzimanje…

Pravni oblik predmetne koncentracije je sticanje kontrole jednog privrednog subjekta nad drugima, koja će nastati dugoročnim zakupom poslovnih prostora

  • Ekonomija

  • 31. Maj 2020  31. Maj 2020

  • 2

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je zaprimilo prijavu koncentracije podnesenu od strane privrednog subjekta „G-Petrol d.o.o.“ Sarajevo, koja se odnosi na zakup 4 benzinske stanice.

Riječ je o stanicama Doljani i Gabela u Čapljini, Veljaci u općini Ljubuški) i stanici Grude u istoimenoj općini.
Period zakupa je u trajanju od 15 godina od dana preuzimanja.

Pravni oblik predmetne koncentracije je sticanje kontrole jednog privrednog subjekta nad drugima, koja će nastati dugoročnim zakupom poslovnih prostora.

Predmetna koncentracija, prema podacima iz prijave, će imati učinak na relevantnom tržištu trgovine na malo motornim gorivima u specijalizovanim prodavnicama, na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

“G-Petrol” je dio ruskog giganta Gazprom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...