GOTOVO JE, NEMA VIŠE: Nakon Renaulta i Dacia ukida model koji više niko ne želi kupiti, sve karte bacaju na…

Monovolumeni su danas među najnepopularnijim modelima automobila

  • Auto

  • 31. Maj 2020  

  • 0

Trendovi ih gaze i za pet, šest godina vjerovatno ćemo o njima pisati kao o bivšoj klasi automobila, uz iznimke poput Mercedesove V klase, koja je ionako više liči na kombi nego na monovolumen. Dacijin Lodgy prošle je godine prodan u Evropi u samo 28.994 primjeraka, dok je Duster našao put do 220.167 kupaca. To je znak da se nešto mora učiniti, a u medijima se pojavila vijest da će sljedeće godine završiti proizvodnja Lodgyja te da će ga zamijeniti SUV sa sedam sjedala.

On bi trebao biti dugačak oko 4.5 metara te bi koristio produženu platformu Renault Captura i Nissan Jukea. Spominje se i kockasti dizajn kako bi se u kabini osiguralo više mjesta za putnike. Taj automobil bi trebao imati i napredne sisteme poput zadržavanja vozila u prometnoj traci te upozorenja na vozila u mrtvom kutu. Motori bi bili dobro poznati benzinci iz Renaulta, 1,0 i 1,3 TCE te 1,5 dCi, a kasnije u ponudi bit će i hibrid sa 160 KS. Ovo vozilo trebalo bi se pojaviti u proljeće iduće godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...