TOP SECRET: Donald Trump hitno evakuiran u bunker dok su demonstranti kružili oko Bijele kuće...

Agenti Tajne službe su u petak uvečer, u trenutku kada su Bijelu kuću opkolili demonstranti koji su bacali kamenje i pomjerali barikade, sproveli predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa u bunker.

  • Svijet

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

AP navodi da su u petak pripadnici Tajne službe, prema riječima jednog republikanca, odveli Trumpa u jednom momentu u podzemni bunker, prenosi Tanjug.

Mediji navode da je Trump u petak uvečer u bunkeru proveo skoro sat.

Poseban bunker

Posebni bunker ispod Bijele kuće napravljen je kako bi se predsjednik i visoki zvaničnici sklonili u slučaju terorističkog napada ili sličnog vanrednog događaja.

Bijela kuća nije željela da komentira ove navode.

"Bijela kuća ne komentira protokole i odluke", rekao je portparol Bijele kuće Judd Deere.

Tajna služba je, također, saopštila da ne govori o metodama svojih sigurnosnih operacija.

Nije jasno jesu li u bunker sišli i Trumpova supruga Melania i njihov četrnaestogodišnji sin Baron, navodi AP i dodaje da, po protokolu, svi koji su pod zaštitom Tajne službe, treba da budu u bunkeru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...