PLATI IL' SE VRATI: Ulazak u Hrvatsku iz BiH moguć uz dokaz o...

Stranim državljanima, što važi i za državljane Bosne i Hercegovine, dozvoljava se ulazak u Hrvatsku ako pokažu dokaz o rezervaciji smještaja.

  • Vijesti

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 1

"Državljanin treće zemlje s reguliranim boravkom u EU može ući u Hrvatsku kada se radi o ekonomskom interesu, s tim da je potrebno pokazati, naprimjer, poziv privrednog subjekta na sastanak.

U navedenu kategoriju spada i dokaz o plaćenom smještaju ili rezervacija za apartman/hotel, ugovor o paušalnom zakupu prostora u kampu, rezervacija parcele u kampu, najam turističkog broda ili jedrilice, uplaćeni ili dogovoreni turistički obilasci Hrvatske, kao i čitav drugi spektar turističkih aktivnosti", naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske. Kako navode iz MUP-a Hrvatske, kako bi se smanjile gužve na graničnim prijelazima i skratilo vrijeme čekanja za prelazak državne granice, koje će biti produženo u odnosu na graničnu kontrolu proteklih godina zbog prikupljanja dodatnih podataka, preporučuje se stranim građanima koji namjeravaju boraviti u Republici Hrvatsko,j da unaprijed dostave svoje podatke putem web-stranice Entercroatia.mup.hr.

"Putnici koji ne dostave unaprijed svoje podatke putem navedene aplikacije, moći će sve to obaviti i na graničnom prijelazu prilikom ulaska u Hrvatsku, ali će za njih biti potrebno duže vrijeme čekanja u zasebnoj traci", navode iz MUP-a Hrvatske. Naime, od danas, 1. juna, dozvoljen je ulazak u Crnu Goru, između ostalog i građanima Bosne i Hercegovine, dok je od 22. maja za bh. građane omogućen ulazak u Srbiju bez obaveznog testa na koronavirus.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...