UVOD U RASPAD KOALICIJE: Prašović-Gadžo najavila da će SBB glasati za smjenu Novalića i Vlade FBiH, iako...

...na današnjoj sjednici Parlamenta FBiH nisu potpisali zahtjev za njenu smjenu.

  • Politika

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

Savez za bolju budućnost glasat će za smjenu premijera Fadila Novalića i Vlade FBiH.

"Želim kazati da SBB BiH ne može podržavati sistemsku korupciju, kao ni kriminal od strane direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i direktora firme "Srebrena malina" Fikreta Hodžića. SBB će u Predstavničkom domu podržati smjenu premijera Fadila Novalića, kao i smjenu Vlade FBiH", navela je zastupnica Saveza za bolju budućnost Sanela Prašović-Gadžo.

U Predstavničkom dom Parlamenta Federacije BiH danas je predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Federalnoj vladi i premijeru Fadilu Novaliću zbog, kako je navedeno, "neizbježne odgovornosti oko nabavke medicinske opreme", piše N1.

Ovaj prijedlog je, podsjećamo, potpisalo više od 20 poslanika Naše stranke, SDP-a, NiP-a, PDA, A-SDA i Nezavisnog bloka.

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja Vladi podnesen je "zbog neizbježne odgovornosti Vlade FBiH u svim aferama koje potresaju javnost u proteklom periodu, naročito one koje se vežu za nabavku medicinske opreme preko Federalne uprave civilne zaštite".

"Mi, predstavnici građana, ovim putem tražimo pokretanje procesa smjene Vlade FBiH što prije. S obzirom na to da je moralna i društvena odgovornost izostala te da odgovorni nisu ponudili svoje ostavke, naša obaveza je da pokrenemo ovaj proces. Jasno moramo dati do znanja da se kriminal i korupcija u javnim institucijama ni u kom slučaju ne smije tolerisati", navedeno je u zahtjevu.

trenutak ...