MICHAEL JORDAN IZGUBIO ŽIVCE: "Sad je dosta"

"Naš zajednički glas mora pritisnuti vodeće ljude u ovoj zemlji da promijene zakone."

  • Show

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 1

Michael Jordan, prema mnogima najbolji košarkaš svih vremena, oglasio se nakon ubistva Georgea Floyda zbog kojeg su u Sjedinjenim Američkim Državama izbile demonstracije u više od 140 gradova, pišu Sportske.ba.

I legendarni košarkaš digao je svoj glas zbog ubistva Afroamerikanca za koje je osumnjičen jedan pripadnik policije u Minneapolisu. "Jako sam tužan, povrijeđen i jako ljut. Vidim i osjećam bol veoma mnogo ljudi, njihovu frustraciju i bijes. Podržavam sve one koji su digli glas protiv rasizma i nasilja prema obojenim ljudima u našoj zemlji. Sad je dosta.

Nemam odgovore, ali naš zajednički glas protiv ovakve situacije pokazuje da nas ništa ne može razdijeliti. Moramo paziti jedni na druge i nikad ne smijemo ignorisati ovakvu bezosjećajnu brutalnost. Moramo nastaviti sa mirnim protestima protiv nepravde i moramo tražiti odgovornost vlasti. Naš zajednički glas mora pritisnuti vodeće ljude u ovoj zemlji da promijene zakone, a ako to ne učine, mi ćemo glasovima na izborima promijeniti njih. O ovome problemu moramo raditi svi zajedno. Porodici Georgea Floyda želim izraziti saučešće, kao i svima onima koji su pogođeni njegovom smrću, koju su uzrokovali isključivo rasizam i nepravda", objavio je Jordan na društvenim mrežama. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...