TRUMP RAZGOVARAO S GUVERNERIMA: "Morate dominirati ili ćete izgledati kao hrpa kretena"

CNN javlja kako je Trump razgovarao s guvernerima 50 država SAD-a u telekonferencijskom pozivu koji je održan iz bunkera u Bijeloj kući.

  • Svijet

  • 01. Jun. 2020  

  • 0

“Morate dominirati ili ćete izgledati kao hrpa kretena. Morate uhapsiti ljude”, rekao im je u pozivu iz bunkera i dodao kako će ih demonstranti u suprotnom pregaziti, javlja CNN.

Rekao im je i kako se cijeli svijet smijao kada su prosvjednici zapalili policijsku postaju u Minneapolisu.

Novinar Washington Posta Rober Costa u kontaktu je s jednom osobom koja je sudjelovala u pozivima.

Njegov kontakt mu je rekao kako je predsjednik tražio da koriste vojsku i Nacionalnu gardu u borbi s prosvjednicima.

 

Gradovi diljem SAD-a produljili policijski sat 

Nakon vala prosvjeda u subotu navečer zbog smrti Georgea Floyda, Afroamerikanca koji je zbog brutalne policijske fizičke sile umro tijekom privođenja u Minneapolisu, u brojnim gradovima uveden je policijski sat.

Tako su ga uveli i gradovi Los Angeles, Chicago, Detroit i Washington, dok je jugozapadna država Arizona uvela za cijeli tjedan policijski sat u državi nakon što su demonstranti izišli na ulice i sukobili se s policijom, koja je upotrijebila suzavac i gumene metke.

Ograničenje kretanja koje će pogoditi milijune ljudi stupilo je na snagu istodobno s raspoređivanjem preko 5000 pripadnika Nacionalne garde, koji su aktivirani u 15 država i glavnom gradu kako bi dali potporu lokalnim snagama reda.

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...