SJAJNE VIJESTI IZ DONEDAVNO NAJUGROŽENIJE DRŽAVE U EVROPI: Danas nije prijavljen nijedan smrtni slučaj od koronavirusa

Špansko ministarstvo zdravstva nije izvjestilo u ponedjeljak o novim smrtnim slučajevima od koronavirusa, a ukupan broj umrlih nepromijenjen je u odnosu na jučerašnju cifru od 27.127.

  • Svijet

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

Ministarstvo je također izvjestilo da je ukupan broj zaraženih porastao za 71 na ukupno 239.638.

Španija, jedna od najteže pogođenih zemlja s  COVID-19, uvela je vanredno stanje 14. marta koje uključuje stroge restriktivne mjere na osnovu kojih ljudi mogu napuštati domove samo da kupuju hranu, traže medicinsku pomoć ili da rade u firmama u kojima nije uveden rad od kuće. Djeca su prvobitno bila vezana za kuću čitav dan. Restrikcije su sada postepeno ublažene.

Španski premijer Pedro Sanchez izjavio je u nedjelju da će tražiti od parlamenta da pristane na posljednje dvosedmično produženje restriktivnih mjera do 21. juna, nakon čega vlada neće ograničavati kretanje građana.

Sanchez je poručio čelnicima regionalnih vlada tokom sastanka održanog putem video-konferencije da su to posljednje restriktivne mjere dok se stopa zaraze u Španiji drastično smanjila, prenosi Reuters.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...