"EKSPLODIRALA" BALKANSKA RUTA: Slovenija rasporedila hiljadu policajaca na granici s Hrvatskom

Policija će pojačati nadzor na dijelovima granice u nadležnosti tri policijske uprave.

  • Regija

  • 02. Jun. 2020  02. Jun. 2020

  • 0

Slovenija je na granici s Hrvatskom rasporedila dodatnih više od hiljadu policajaca zbog povećanog priliva migranata tzv. balkanskom rutom, objavio je u utorak tamošnji policijski dužnosnik, piše Fena.

U posljednje dvije sedmice primjećuje se povećan broj ilegalnih migranata na balkanskoj ruti, rekao je novinarima zamjenik glavnog direktora policije Jože Senica.

Policija će pojačati nadzor na dijelovima granice u nadležnosti policijskih uprava Ljubljana, Novo Mesto i Koper, koje su i inače najizloženije ilegalnim prelascima, prenosi Hina. U akciji koja će trajati do petka, policija će koristiti sva raspoloživa tehnička sredstva i, kao dosad, pomagat će joj pripadnici vojske, rekao je Senica.

Govoreći o ilegalnim migracijama, premijer Janez Janša najavio je u ponedjeljak navečer da će njegova vlada postrožiti politiku prema ilegalnim migrantima nakon odluke Evropskog suda da ne postoji kolektivno pravo na azil. 

Time je doveo u pitanje odluku bivše vlade o pristupanju Slovenije tzv. Marakeškom sporazumu. 

"Neke su stvari puno lakše nakon što je Evropski sud za ljudska prava donio različito tumačenje prava na azil od naših slovenskih sudova", kazao je Janša za televiziju NOVA24.TV.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...