SOFTIĆ ZADOVOLJAN: Ovakvu odluku o sredstvima MMF-a trebalo odmah donijeti

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu BiH Safet Softić pozdravio je usvajanje odluke Vijeća ministara o raspodjeli sredstava MMF-a.

  • Politika

  • 02. Jun. 2020  

  • 1

Nova odluka Vijeća ministara u skladu je sa Ustavom i zakonima Bosne i Hercegovine. To je tako trebalo uraditi od početka i to smo i tražili od početka. Vijeće ministara može alocirati sredstva samo entitetima i Brčko Distriktu, a institucije Federacije će dalje prema već usvojenim odlukama rasporediti dio kantonima.

Odluke Vijeća ministara ne mogu ni biti drugačije, osim u skladu sa Ustavom i zakonima. Svako insistiranje da bude drugačijea je uzaludno, ali štetno.

Isto se desilo i u ovom slučaju, napravljena je šteta, jer je sredstva MMF-a trebalo što prije usmjeriti prema privredi. U svakom slučaju pozdravljam što je Vijeće ministara shvatilo tu nužnost i riješilo ovaj problem na zadovoljavajući način za privredu i građane BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...