KONAKOVIĆ IZGUBIO TUŽBU PROTIV AVDE AVDIĆA: Nekadašnji kantonalni premijer tražio hiljadu i po maraka, a izgubio 3,3 hiljade!

Povod za Konakovićevu tužbu bio je članak novinara Avde Avdića "Premijer Konaković dužan Zetri i Skenderiji 60 hiljada maraka", objavljen na portalu "Žurnal" u novembru 2017.godine.

  • Politika

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 1

Elmedin Konaković, predsjednik Stranke naroda i pravde, presudom Općinskog suda u Sarajevu dužan ja platiti 3.333 KM portalu "Žurnal" i novinaru Avdi Avdiću na ime sudskih troškova u sudskom procesu u kojem ih je tužio za naknadu nematerijalne štete.

Povod za Konakovićevu tužbu bio je članak novinara Avde Avdića "Premijer Konaković dužan Zetri i Skenderiji 60 hiljada maraka", objavljen na portalu "Žurnal" u novembru 2017.godine.

Tužitelj Konaković je od tuženih sudski potraživao 1,5 hiljada KM.

alt

Faksimil presude Općinskog suda u Sarajevu

U vrijeme objavljivanja članka Elmedin Konaković je bii premijer Kanona Sarajevo (ispred Stranke demokratske akcije) i sa te funkcije je vodio kampanju naplate zaostalih dugovanja prema Kantonu i javnim preduzećima u njegovom vlasništvu.

Novinar Avdo Avdić je im povodom napisao da bi premijer Konaković "najprije trebao krenuti od sebe", jer, kako je objasnio "privatna firma koju je osnovao i kojom je godinama upravljao dužna je kantonalnim javnim preduzećima 60 hiljada maraka".

Prema presudi koju je izrekao sudija Općinskog suda Sarajevo Adi Isaković, Elmedin Konaković nije tokom sudskog proesa uspio dokazati da su navodi iz spornog članka u "Žurnalu" neistiniti, niti da predstavljaju klevetu protiv njega. Iz tog razloga je plaćanje sudskih troškova palo na njegov račun.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...