KONAČNO RJEŠENJE MISTERIJE NESTANKA MALE MADELEINE: Njemačka policija večeras saopštava ime muškarca osumnjičenog za otmicu djevojčice...

Inače, prošle godine policija je upravo kao jednog od osumnjičenih za nestanak devojčice označila njemačkog državljanina Marina Neja (48) koji je na doživotnoj robiji zbog ubistava i zlostavljanja djece.

  • Svijet

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 0

Britanska policija otkrila je informacije o novom sumnjivcu koji se povezuje sa nestankom Madeleine McCann.

Riječ je o 43-godišnjem Nijemcu koji je 2007. godine, u vrijeme nestanka Madeline, živio na farmu tri kilometra od apartmanskog naselja u portugalskom mjestu Praia da Luz u Algarveu, javljaju britanski mediji.

Kako prenosi BBC, nestao je s tog imanja godinu prije Madeleineinog nestanka, ali policija smatra da se zadržao u blizini.

Opisan je kao bijelac, visok oko 180 centimetara, vitak, kratke plave kose. U vrijeme Madeleineina nestanka imao je 30 godina.

Detektivi su pronašli kamper za koji vjeruju da ga je koristio i pregledaju ga zbog potencijalnih forenzičkih tragova.

Muškarac trenutno izdržava dugu kaznu u njemačkom zatvoru, gdje je osumnjičen i za druga kaznena djela.

Podsjetimo, tada trogodišnja Madeleine McCann nestala je iz apartmana u odmaralištu Praia da Luz u Portugalu 3. maja 2007. godine.

Istraga o njenom nestanku jedna je od najopsežnijih i najskupljih u novijoj historiji.

Uprkos ogromnim sredstvima i velikom broju detektiva, koji su godinama radili na slučaju, djevojčica još uvijek nije pronađena niti je jasno šta se tačno tog dana dogodilo u odmaralištu.

Reuters

Roditelji nestale Medlin

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...