SOCIJALNE MREŽE ZA DESOCIJALIZACIJU: Pritisci na novinarku koja je zaslužna za otkrivanje afere "Respiratori"

Pritisci na novinare koji su zaslužni za otkrivanje niza afera u vrijeme vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa se nastavljaju; Društvo novinara BiH saopćilo je da je ponovo na udaru novinarka portala Fokus.ba Semira Degirmendžić, koja je zaslužna za otkrivanje afere „Respiratori“...

  • Društvo

  • 04. Jun. 2020  04. Jun. 2020

  • 0

Naime, kako navode iz Društva novinara BiH, na društvenim mrežama se pojavio video klip u kojem se za kolegicu Degirmendžić kaže da najgore neistine dolaze iz njenog pera, a da ono što je otkrila nisu nikakve afere već „naručeno novinarstvo“ u vezi sa jednom političkom strankom, prenosi N1.

"U izvrnutom sistemu vrijednosti kojem svakodnevno svjedočimo, došlo se do toga da je upiranje prstom u nezakonite radnje u doba najveće krize s kojom se susrela zemlja nešto što je lažno i naručeno, a da je poželjno braniti počinioce sumnjivih radnji. Ohrabruju riječi kolega iz Fokusa koji ovaj slučaj označavaju kao pokušaj pritiska zbog afere „Respiratori“, te poručuju da ih neće omesti u daljnjem istraživanju ove i drugih afera", navode iz Društva novinara BiH.

Također, kolege iz Fokusa, kako je saopćilo Društvo novinara BiH, najavljuju da će prijaviti slučaj policiji kako bi se otkrilo ko stoji iza lažnih profila s kojeg se objavljuju ovi sadržaj. Od organa za provođenje zakona očekujemo da hitno reagiraju i javno objave imena odgovornih.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...