ISPLIVALE NOVE INFORMACIJE O UBIJENOM MUŠKARCU U ŠPANIJI: Kod njega je pronađen BOSANSKI PASOŠ na ime Slaviša Z. pa španska policija nije u startu znala...

...da ubijeni Crnogorac iza sebe ima pozamašan dosije

  • Hronika

  • 05. Jun. 2020  

  • 0

Baranin Miloš Peruničić (41), navodno blizak kriminalnoj grupi Alana Kožara, ubijen je prekjučer u španskom ljetovalištu Marbelja, a egzekutor je, maskiran u mornarsko odijelo, pobjegao. Kod Peruničića je pronađen bosanski pasoš na ime Slaviša Z. pa španska policija nije u startu znala da ubijeni Crnogorac iza sebe ima pozamašan dosije.

Peruničić, koji je robijao u Srbiji zbog pljačke i dovođen u vezu sa ubistvom Ive Pukanića, vlasnika hrvatskog “Nacionala”, likvidiran je na pješačkom prelazu u Ulici Alberta Rubinštajna. Ubica, obučen u mornarsko odelo, sa kapom i hirurškom maskom, prišao mu je, mirno stao i zapucao. Pre nego što je smrtno ranjen pao, Peruničić je uspeo da izusti: "Neko puca". Egzekutor je već slijedećeg momenta otrčao ka plaži ovog mondenskog ljetovališta, gdje ga je navodno čekao saučesnik na "kavasakiju".

Mediji u Španiji su objavili da je Peruničić kod sebe imao bosanske papire, kao i da istražitelji na osnovu snimaka video-nadzora pokušavaju da utvrde sve detalje ovog zločina. Također je razgovarano sa nekoliko svjedoka likvidacije.

imageMiloš Perunčić/

Peruničić, kako je utvrđeno, već duže vrijeme ne živi u domovini, a da li je svo vrijeme boravio u Španiji, utvrđuje se, posebno što su kod njega nađeni bosanski papiri, pa se ne odbacuje mogućnost da ih je koristio tokom čestih putovanja.

Ovaj Baranin se također povezuje sa Alanom Kožarom, vođom barske kriminalne grupe, koji je već duže vrijeme nedostupan crnogorskom pravosuđu jer se ne može odbaciti mogućnost da je njegova likvidacija osveta ovom klanu, možda zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera, navodno vođe "kavčana", 26. maja u Kijevu.

image

Peruničić je ubijen samo sedmicu dana nakon što je u Ukrajini pokušana likvidacija Zvicera, koji je navodno na čelu klana najvećeg suparnika "škaljaraca" sa kojima je kriminalna grupa Alana Kožara u dobrim odnosima. Upravo se Stefan Đukić, nekada Mandić, i Emil Tuzović, koje sa dvojicom Srba ukrajinska policija sumnjiči za pokušaj ubistva Zvicera, povezuju sa kriminalnom grupom Alana Kožara.

Da li je ova egzekucija osveta za neuspjelu egzekuciju u Kijevu, pokazaće istraga.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...