SUPRUGA ŠEIKA MOHAMMEDA IZVINJAVA SE BiH: Ministrica Turković dobila izvinjenje iz UAE zbog nesporazuma oko pomoći

U Sarajevu su jutros osvanuli bilbordi na kojima u ime građana BiH neko zahvaljuje šeiku iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohammedu bin Rashidu Al Maktoumu.

  • Vijesti

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 0

Izvinjenje u ime supruge šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika UAE

Nakon današnjeg slijetanja privatnog aviooperatera Boing 747-400 na sarajevski aerodrom i previda koji je u svojoj verbalnoj noti sačinila Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata Podgorica, na adresu Ministarstva vanjskih poslova BiH stiglo je i službeno izvinjenje povodom nastalog nesporazuma.

Diplomatskom notom, koja je dostavljena iz Ambasade UAE Podgorica, na adresu Ministarstva vanjskih poslova BiH stiglo je urgentno izvinjenje u ime supruge šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika UAE zbog nesporazuma sa međunarodnom pomoći koju je ona poslala.Izvinjenje iz Ambasade UAE u Podgorici - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baIzvinjenje iz Ambasade UAE u PodgoriciFOTO: MVPBIH

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH su naveli da su u svojim postupcima vezanim za odobrenje slijetanja aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo postupili u skladu sa međunarodnim odredbama Čikaške konvencije i Zakona o zračnom saobraćaju kojima se avionima koje službeno najavljuje država omogućava nesmetan promet u međunarodnom zračnom saobraćaju.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je sinoć saopćilo da će danas u BiH stići pomoć supruge šeika Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika UAE. Avion je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo, ali je riječ o pomoći namijenjenoj Crnoj Gori. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...