SAOPĆENJE UIO BiH: Zaplijenjena velika količina duhana i cigareta na području...

...Hercegovine

  • Hronika

  • 07. Jun. 2020  07. Jun. 2020

  • 1

U više odvojenih akcija na području Hercegovine privremeno je oduzeto 7.305 paklica cigareta i 19,5 kilograma rezanog duhana, bez akciznih markica, ukupne tržišne vrijednosti 43.395 KM, saopćeno je danas iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

U mjestu Borci, kod Konjica, privremeno je oduzeto 6.740 paklica cigareta, koje nisu bile obilježene akciznim markicama UIO BiH.

Aktivnosti na terenu proveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UIO u Mostaru u saradnji sa policijskim službenicima Konjic.

Vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 37.070 KM.

I na području Trebinja, Bileće, Čapljine i Ljubuškog službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja privremeno su oduzeli 565 paklica cigareta i 19,5 kg rezanog duhana.

Neobilježena akcizna roba, ukupne tržišne vrijednosti 6.325 KM, pronađena je na više lokacija, saopćeno je iz UIO.

U aktivnostima na terenu ovlašteni službenici UIO su koristili specijaliziranu opremu koju je donirala Vlada SAD-a putem Programa EXBS.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...