PREMIJER NENADIĆ O PROGLAŠENJU EPIDEMIJE U KS: "Krizni štab je spreman, ali..."

Iako je Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH danas dao saglasnost da se u Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo proglasi stanje epidemije, za razliku od TK, u glavnom bh. gradu, kako saznajemo, to se još neće desiti. 

  • Mini market

  • 12. Jun. 2020  13. Jun. 2020

  • 0

Potvrdio je to za Radisarajevo.ba Mario Nenadić, premijer KS.

"Vlada Kantona Sarajevo, prati razvoj epidemiološke situacije. Odluka o proglašenju stanja nesreće se još ne razmatra u Kantonu Sarajevo, jer je to nadležnost Federacije, a eventualna odluka o stanju epidemije, nadležnost je Kriznog štaba Ministarstva zdravstva. Oni prate stanje i spremni su za proglašenje, ali nisu se odlučili za donošenje odluke, jer se nisu stekli uvjeti tj., epidemiološki razlozi za proglašenje. Pojačat ćemo nadzor i pratiti situaciju...", kazao nam je Nenadić. 

Podsjetimo, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u Tuzlanskom kantonu će ili večeras ili u ponedjeljak na sjednici Kriznog štaba biti proglašeno stanje epidemije, nezvanično sazanje Radiosarajevo.ba. Da li će to biti urađeno već danas, zavisi od administrativnih procedura, odnosno da li će one biti okončane do večerašnje sjednice Štaba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...