MILOJKO PANTIĆ, SVE PO SPISKU: „Najtragičnije je to što kod nas ratni zločinac Vojislav Šešelj sjedi u parlamentu. Mi smo jedina takva država u svijetu…“

Iako je već godinama u mirovini, Milojko Pantić, legendarni sportski komentator TV Beograd, nema mira.

  • Mini market

  • 13. Jun. 2020  13. Jun. 2020

  • 0

Žestok je, možda i najžešći kritičar režima Aleksandra Vučića. Koliko Pantić ne štedi vlast, toliko ni ona njega. Njegove objave na društvenim mrežama već su dobile kultni status i izvan granica Srbije pa tako i ona otprije neki dan, kada se javno odrekao Crvene zvezde, jer su njezini čelnici ratnom zločincu Kapetanu Draganu uručili dres kluba s brojem 1.

– Ja se Zvezde nisam odrekao kao navijač nego kao profesionalni novinar koji je pratio njezine najveće uspjehe, ali i kao građanin. To je bio moj vrisak da bi se građani ove zemlje probudili iz ružnog sna u koji su zapali. Ako se ne pobunimo, budemo šutjeli i dalje, ne pružimo li otpor tom zlu, progutat će nas mrak u koji je Srbiju uvela aktuelna vlast i ratni zločinci - kazao je Milojko Pantić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

– Pouzdano sam doznao da je toga dana Džajić pozvan iz kabineta predsjednika Srbije i rečeno mu je da hitno dođe na stadion, jer mora ispuniti neku obavezu. I on je došao i doznao kakva je obaveza u pitanju. Ne zaboravite, on ima svoj dug prema toj istoj vlasti, jer su ga abolirali od optužaba da je zloupotrebljavao položaj i oštetio Zvezdu prilikom prodaje igrača.

Na kostataciju da ga je Kapetan Dragan optužio da je hrvatski plaćenik, Milojko Pantić kaže:

– Ha-ha-ha... A čiji je on?! Nisam čitao, ali su mi rekli da je izišlo u "Večernjim novostima", kao neka njegova priča o meni. Znam da je naslov, otprilike, glasio da Zvezda ništa ne gubi, jer Milojko Pantić više nije njezin navijač. Ja mu, evo, odgovaram: tačno je da Zvezda ništa ne gubi, ali Zvezda mnogo "dobiva" time što joj je ratni zločinac postao član. "Dobiva" na svjetskom publicitetu, ali u negativnom smislu.

Je li ikome osim vama u Srbiji sporno to što se dogodilo?

– Nemate krivu informaciju, to je tačno. Među ostalim, i zbog toga sam vrisnuo. Mene je tako pogodilo to što niko ne reagira. Pa u što smo se mi to pretvorili i što smo dozvolili da nam ova vlast radi?! Džajić, Zvezda, "Delije" rade sve po njezinim naredbama.
Već sutradan nakon što se pojavila ta fotografija iz Zvezde, osvanula je i ona sa stadiona Partizana, a na kojoj jedan od najvećih kriminalaca devedesetih godina, uz Arkana i Jocu Amsterdamca, Kristijan Golubović, pozira u punoj opremi kluba. Još do prije nekoliko mjeseci robijao je za najteža djela. Time su "Grobari" i Partizan htjeli "Delijama" i Zvezdi pokazati da i oni zločinca za trku imaju. Zato sam nakon jučerašnjeg derbija i pobjede Partizana ­napisao komentar pod naslovom "Kaplar Kristijan bolji od Kapetana Dragana!".

Ja na taj stadion neću kročiti sve dok su na vlasti ovi koji promoviraju ratne zločince. To sada rade preko sporta, ali je najtragičnije to što kod nas ratni zločinac Vojislav Šešelj sjedi u parlamentu. Mi smo jedina takva država u svijetu. Najbolje je sve opisao Zoran Đinđić riječima: Svaka država ima svoju mafiju, jedino srpska mafija ima svoju državu!"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...