TRAVNIČKI RATNI DIREKTOR LOVRINOVIĆ O IMENOVANJU CIKOTIĆA: "Ovo je čista provokacija i jedan od posljednjih testova..."

U kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije stigao je prijedlog SDA da se na poziciji ministra sigurnosti nađe kadar te stranke Selmo Cikotić, za šta šef Kluba HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović kaže da je čista provokacija.

  • Mini market

  • 15. Jun. 2020  15. Jun. 2020

  • 1

"Za mene lično ovo je čista provokacija i čini mi se jedan od posljednjih testova naše tolerancije prema SDA. Prijedlog nije prihvatljiv i neću podići ruku za njega", izjavio je Lovrinović za Srnu.

"Ono što je za mene prihvatljivo, a kako bih učestvovao u bilo kakvim rješenjima, jeste izmjena Izbornog zakona sa rješenjima za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda. SDA je sve kreativnija u procesu udaljavanja s HDZ-om. Vidjet ćemo", poručio je Lovrinović.

Fahrudin Radončić podnio je 2. juna ostavku na mjesto ministra sigurnosti u Vijeću ministara.

Cikotić je četiri godine bio savjetnik Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu BiH. Ranije je vršio dužnost ministra odbrane u Vijeću ministara, i to u periodu od aprila 2007. do februara 2012. godine. Prilikom izbora na tu poziciju i 2007. godine negodovali su Hrvati Bugojna, tražeći da konačno budu procesuirani predmeti zločina počinjenih nad Hrvatima u ovom dijelu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...