KO JE TARIK STAMBOLIĆ, KOJEG JE NiP UHLJEBIO U KJP BUTMIR ZA 1.700 KM MJESEČNO: Turbofolk pjevač poznat po izjavi da se seksao na ilidžanskoj pijaci!

Nekoliko stotina osoba zaposlenih u institucijama Kantona Sarajevo (KS) naslijeđe je koje je iza sebe ostavila Vlada “šestorke”, koja je smijenjena krajem januara ove godine.

  • Mini market

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 0

Iako je reduciranje potrošnje na javni sektor bilo obećanje na osnovu kojeg je ta koalicija nastojala pridobiti simpatije javnosti, zvanični podaci Ministarstva finansija KS govore da je u prvih deset mjeseci prošle godine broj zaposlenih u institucijama KS uvećan za 375.

U tu brojku nisu uračunate osobe koje su zapošljavane po ugovorima o djelu. Među takvima je Tarik Stambolić, kandidat Naroda i pravde (NiP) za Skupštinu KS na prošlim općim izborima i aktuelni vijećnik te stranke u Općinskom vijeću Ilidža.

Stambolić je, naime, najprije angažiran na period od tri mjeseca u KJP "Poljoprivredno dobro Butmir", a zatim mu je angažman produžen na još šest mjeseci, uz mjesečnu plaću u iznosu od 1.700 KM.

Sektor za pravne i finansijske poslove KJP "Poljoprivredno dobro Butmir" je direktoru preduzeća Asadu Jeleškoviću, koji je na tu poziciju imenovan na prijedlog NiP-a, dostavio mišljenje u kojem ističu da je zaključivanje ugovora o djelu s Tarikom Stambolićem na poslovima analiziranja dosadašnjih poduzetih radnji preduzeća u vezi sa sudskim sporovima i drugim određenim segmentima u suprotnosti sa Zakonom o radu i drugim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ostaje, međutim, nejasno na osnovu kojih je kvalifikacija Stambolić postavljen na ovu poziciju. Osim poznanstva s Dinom Konakovićem, za Stambolića se, naime, teško može reći da je kadar stručan i iskusan radi obavljanja za bilo kakve savjetničke i analitičke pozicije za Vladu. Stambolić je javnosti nešto poznatiji kao neuspješan pjevač kičastog turbofolk užasa, učesnik srbijanskih reality showova, a u međuvremenu je uspio steći i titulu magistra na "čuvenom" Univerzitetu u Travniku, koji je već odavno postao tema viceva. Inače, Stambolić je i poznat po tome što se svojevremeno "Avazovom" tabloidu "Express" pohvalio kako je imao seks na ilidžanskoj pijaci.

alt

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...