DRAMA NA SJEVERU BOSNE: U ovoj maloj općini pojavilo se novo žarište koronavirusa; 26 zaraženih, troje u TEŠKOM STANJU

U Kostajnici, maloj pograničnoj opštini sa oko 5.000 stanovnika, do danas je otkriveno 26 zaraženih koronavirusom, a pod zdravstvenim nadzorom je 140 ljudi.

  • Vijesti

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 0

Direktor Doma zdravlja u ovom mjestu Zoran Torbica ističe, ipak, da je imunološka situacija stabilna i pod kontrolom.

- Većina pozitivnih ima blage simptome, a njih deset nema nikakvih simptoma bolesti. Ipak, troje naših sugrađana je u teškom stanju, a jedno od njih je na intenzivnoj njezi u Klinici za infektivne bolesti u Banjaluci - kaže Torbica za Srpskainfo.

Kostajnica je posljednjih dana postala jedno od žarišta epidemije u Republici Srpskoj, a Torbica ocjenjuje da se zaraza proširila u ovom gradiću nakon što su otvorene granice, a veliki broj gastarbajtera iz EU, pa i sa sjevera Italije, došao je u Kostajnicu.

- Mnogi su došli za Bajram i za slavu opštine Duhove, kafane su danima bile pune, a mnogi građani nisu nosili maske niti vodili računa o distanci - rekao je Torbica.

Kako nezvanično saznaje Srpskainfo, moguće je da u ovom dijelu BiH, zbog komplikovane epidemiološke situacije, ponovo budu zatvoreni granični prijelazi i ugostiteljski objekti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...