ČOVIĆ IZAŠAO PRED NOVINARE: „Potpisali smo dva sporazuma, jedan se tiče Izbornog zakona, sad je sigurno, imat ćemo…“

Lider HDZ-a Dragan Čović kazao je kako su SDA i HDZ postigli dogovor za potpisivanje dva sporazuma - jedan koji se tiče Izbornog zakona u Mostaru i Statuta Grada Mostara, a drugi se tiče Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, gdje, istaknuo je, žele osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, uključujući Predsjedništvo BiH.

  • Politika

  • 17. Jun. 2020  17. Jun. 2020

  • 4

"Već iduće sedmice SDA i HDZ podnose Prijedlog izmjena Zakona o izborima u Mostaru kako bi se održali izbori zajedno s lokalnim izborima", rekao je Čović.

Istaknuo je kako ih drugi sporazum obavezuje da u roku od tri mjeseca započnu pregovore o Izbronom zakonu BiH i u roku od šest mjeseci postignu dogovor u vezi s tim te da do kraja naredne godine bude usvojen u parlamentarnoj proceduri.

"Definiran je novi Statut, koji će biti usvojen na prvoj sjednici Gradskog vijeća Mostara. Sada je sigurno da će u Mostaru biti izbori kada budu organizirani lokalni izbori", poručio je Čović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...