IZRONIO KREZIĆ ZA ONE KOJE JE TUKAO: Čovićev savjetnik Dario Krezić, koji je prije tri godine sudjelovao u otmici i premlaćivanju, bio akter jučerašnjeg sastanka!?

Čitav niz krivičnih djela koje je počinio, nimalo nije naškodio Kreziću, on je i dalje ostao savjetnik Dragana Čovića. Nakon što je lider HDZ-a BiH izgubio mjesto u Predsjedništvu BiH, njega i dalje na svim važnim sastancima prati savjetnik i vjerni saradnik Dario Krezić. Tako je bilo i jučer tokom sastanka u Mostaru, na kojem je dogovoreno održavanje izbora u ovom gradu, što su, u prisustvu brojnih međunarodnih dužnosnika, potpisali Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Iz prikrajka, sa sigurne distance, ovaj proces je budnim okom pratio Čovićev savjetnik - kidnaper Dario Krezić.

  • Mini market

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 4

Sjećate li se morbidne medijske priče o Dariju Kreziću, savjetniku bivšeg člana Predsjednišva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića? Možete li se sjetiti sadističkog sadržaja telefonskog razgovora koji je savjetnik Krezić vodio sa mostarskim kriminalcem, svojim prijateljem Oliverom Marjanovićem, koji je prethodno kidnapirao Marija Markotu. A nesretni Markota je otet zato što je prijavio nezakonito zapošljavanje (davanje i uzimane mita) policajaca u državnim agencijama.

Telefonsku komunikaciju Ćovićevog savjetnika Krezića i omičara Marjanovića objavio je pri tri godine portal "Žurnal". Krezić je, dok se vozio u službenom automobilu Predsjednišva BiH, ugovarao sasanak sa mostarskim kriminalcem koji je u svom automobilu vozio nesretnog Markotu. "Nemoj niša raditi bez mene", poručuje Krezić. Nakon što su se sreli na dogovorenom mjestu, Marjanović "ništa nije radio bez Krezića", pa su ga udruženim snagama teško pretukli i zaprijetili Markoti da drži jezik za zubima.

Policija, koja je pratila telefon Olivera Marjanovića, dokumentirala je ovaj zločin, zbog kojeg je on osuđen na osam mjeseci zatvora. Dario Krezić nije odgovarao kao saučesnik u krivičnom djelu. Nije odgovarao ni 1999. godine, kada je sudjelovao u teškoj krađi.

No, čitav niz krivičnih djela koje je počinio, nimalo nije naškodio Kreziću, on je i dalje ostao savjetnik Dragana Čovića. Nakon što je lider HDZ-a BiH izgubio mjesto u Predsjedništvu BiH, njega i dalje na svim važnim sastancima prati savjetnik i vjerni saradnik Dario Krezić. Tako je bilo i jučer tokom sastanka u Mostaru, na kojem je dogovoreno održavanje izbora u ovom gradu, što su, u prisustvu brojnih međunarodnih dužnosnika, potpisali Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Iz prikrajka, sa sigurne distance, ovaj proces je budnim okom pratio Čovićev savjetnik - kidnaper Dario Krezić.

(SB)     

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...