KADRIBEGOVIĆ SE OŠTRO USPROTIVIO ŠPEKULACIJAMA: "Ko su ti koji tvrde da sam lojalan Solaku?"

Tačno je da se određeni broj medicinske opreme i dalje nalazi u skladištima FUCZ-a. To nije nikakva tajna, kazao je za N1 Mustafa Kadribegović, v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite.

  • Društvo

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 0

Na pitanje ko treba da donese odluku i da se ta oprema prebaci u zdravstvene ustanove, Kadribegović je istaknuo kako na adresu FUCZ-a i Federalnog štaba civilne zaštite nije došao niti jedan od tih zahtjeva.

"Sve potrebe, ako se iskažu prema Federalnom štabu ili Ministarstva zdravstva, promptno ćemo reagovati", poručio je v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite te dodao kako su se "obraćale neke institucijue, poput Sudske policije i Zavoda Pazarić, a od zdrastvenih ustanova niko".

Kadribegović je u izjavi za N1 odbacio optužbe da je "Solakov čovjek" te je kazao da je u životu sve što je radio - radio po propisima. O nenamjenskom trošenju novca u FUCZ-u, kazao je da je za to saznao putem medija.

"Ko su ti koji tvrde da sam lojalan Solaku? Ja sam u posljednjih šest godina državni službenik. U životu sam sve radio po propisima. U civilinoj zaštiti sam od januara 2014. i mogu odgovarati samo za ono za šta sam nadležan. E, sad, da li je bilo nenamjenskog trošenja novca - i ja sam u medijima saznao neke stvari", naveo je u izjavi za N1.

Podsjećamo, delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH razmatrali su danas izvještaj Odbora za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz Kine, koji su plaćeni 10,5 miliona KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...