IZETBEGOVIĆ OTKRIO KAKO STOJE STVARI: „Što se tiče legitimnih predstavnika, ne misli se samo na Hrvate..."

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović rekao je prilikom gostovanja na Federalnoj televiziji kako vjeruje da je jučerašnji postignuti dogovor u Mostaru dobar za grad i građane

  • Vijesti

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 6

"Zadovoljan sam, naravno. Postignuto je više nego što smo se nadali – Mostar će biti manje grad slučaj nego što je to bio do sada. Opozicija ima razloge da dovede u pitanje poziciju SDA, ali ne bi smjela raditi na štetu građana Mostara“, kazao je Izetbegović.

On je rekao da su odnosi u Mostaru “takvi kakvi jesu” i da se u tom gradu mora vladati zajedno.

„Ako ćemo zajednički voditi grad, ne smije jedna strana vući drugu stranu. Mislim da će ovo rješenje dobro funkcionisati“, rekao je prvi čovjek Stranke demokratske akcije.

On je rekao da se sporazumima tretiraju sve presude Evropskog suda i Ustavnog suda BiH, a njegova želja je da se pronađe balans gađanskog i etničkog, ali priznaje da je pitanje hoće li dogovor biti postignut.

Svaki građanin u BiH će imati jednaka prava i to je suština. To nije nemoguće, približili smo se njemu Aprilskim paketom, ali će biti teško, zaključio je Izetbegović.

Što se tiče legitimnih predstavnika, ne misli se samo na Hrvate, kaže Izetbegović.

U Republici Srpskoj postoje ljudi koji nisu legitimni predstavnici Bošnjaka. Sve to treba staviti na sto i početi rješavati”, kazao je predsjednik SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...