KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD PRERANO PREMINULOG MAJSTORA IZ DRVARA: „Igore, čuvaću ti Hanu…“

"Teško je pronaći prave riječi da bi se opisala tragedija koja se dogodila. Dragi Igore, neponovljiv si i zauvijek ćeš to ostati", rekla je glumica Vanja Ejdus povodom smrti reditelja Igora Vuka Torbice.

  • Kultura

  • 19. Jun. 2020  19. Jun. 2020

  • 0

“S obzirom na to da sam duboko poštovala Igora Vuka Torbicu, kao reditelja, prijatelja i biće, moram da kažem da poštujem i sada ovu njegovu finalnu odluku da napusti svet u kome se nije osećao dobro. Ima nečeg veličanstvenog i uzvišenog u tragici njegove hipersenzibilnosti iz koje je stvarao vanrednu umetnost, ali i koja mu je ovaj svet učinila nepodnošljivim. Dragi Igore, neponovljiv si i zauvek ćeš to ostati. Čuvaću Hanu, obećavam”, kazala je Vanja Ejdus za Nova.rs.

Vanja Ejdus igra u predstavi “Carstvo mraka”, koju je Torbica postavio u Narodnom pozorištu u Beogradu.

U istom komadu igra i njena prijateljica Hana Selimović, životna partnerica prerano preminulog reditelja, koja se emotivnom porukom oglasila na Facebooku.

Ejdus kaže da je u kontaktu s Hanom i da se još ne zna kada će biti komemoracija i sahrana.

Smrt Igora Vuka Torbice (33) izazvala je šok među kolegama, prijateljima i poštovaocima, koji se od preksinoć opraštaju od njega na društvenim mrežama.

“Otišao je veliki reditelj”, “Bio je princ teatra, kao što je Branko Miljković bio princ poezije”, “Borac za slobodu”, “Strašan gubitak”... komentari su na društvenim mrežama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...