SRAMOTAN NAPAD NA VLASNIKA FAST FOODA U SPLITU: "Muslimančino, gdje je Turčin, odrezat ćemo mu glavu"

U petak, 29. maja, u 23.30 sati pred poznatim splitskim fast foodom došlo je do incidenta u kojem je fizički napadnut vlasnik spomenutog objekta.

  • Hronika

  • 19. Jun. 2020  19. Jun. 2020

  • 2

Kako doznaje Dalmacija Danas, tri muškarca, od kojih je jedan bivši zaposlenik, došli su pred fast food tražeći vlasnika, a kako navode i u krivičnoj prijavi koja je podnesena jučer, izrekli su brojne prijetnje i uvrede na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

"Gdje je Turčin, ubit ćemo ga, zovi ga, je*em ti mater, odrezat ćemo mu glavu, vratite se u Tursku, je*em vam mater u pi**u!", tim se riječima, navodi se u prijavi, jedan od muškaraca obratio zaposlenicima.

Došavši pred obližnji kafić u kojem je sjedio vlasnik fast fooda, navodno su mu se obratili s "muslimančino", izrekli ozbiljne prijetnje te mu poručili da se "vrati u Arabiju".

Jedan od zaposlenika fast fooda, vidjevši da su trojica muškaraca okružila njegovog šefa, istrčao je iz fast fooda, da bi zatim vrlo brzo pobjegao natrag pokušavajući zatvoriti vrata iza sebe. 

Vlasnik fast fooda zatim odmiče muškarca od vrata te slijedi naguravanje i fizički okršaj. Cijeli sukob trajao je desetak minuta, a svjedočilo mu je više građana.

Protiv počinilaca je podignuta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...