SKANDAL NA SJEVERU BOSNE: U Bosanskoj Gradiški se slikali ispred murala Ratka Mladića

Dragan Bursać, banjalučki novinar i kolumnista, na svom Facebook nalogu nedavno je objavio fotografiju na kojoj nekoliko mladića iz Bosanske Gradiške pozira ispred nedavno oslikanog murala ratnog zločinca Ratka Mladića.

  • Društvo

  • 19. Jun. 2020  

  • 4

Na fotografiji se vidi 19 mladića s podignuta tri prsta u zraku kako čuče ispred lika generala Vojske Republike Srpske (VRS). U blizini se nalazi i zastava Srbije okačena na obližnje drvo.

 

"Jeste li znali da je ovo najnoviji mural u Bosanskoj Gradišci? Jeste li znali da se Bosanska Gradiška više niti ne zove tako? Jeste li znali da je entičko čišćenje legalizovano odavno", zapitao se Bursać na još uvijek najpopularnijoj društvenoj mreži.

Podsjetimo, nedavno je u ovom naselju osvanuo i mural tragično stradalom Kobeu Bryantu, ali je lik Ratka Mladića sigurno pokvario pozitivan dojam o ovom gradu.

Na samom kraju Dragan Bursać je postavio i retoričko pitanje jesmo li mi uopće svjesni gdje živimo.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...