PREMIJER VIŠKOVIĆ SE POHVALIO: "Republika Srpska i BiH su najmanje zadužene u cijelom regionu!"

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je jučer da RS ima dovoljno prostora za zaduživanje, jer je njen ukupan javni dug ispod granica propisanih zakonom.

  • Ekonomija

  • 20. Jun. 2020  20. Jun. 2020

  • 2

– Možemo da uzimamo kredite. I Republika Srpska i BiH su najmanje zadužene u cijelom regionu – rekao je Višković u Zvorniku odgovarajući na pitanje novinara da li Republika Srpska ima još prostora za zaduživanje.

Prema njegovim riječima, trenutno je aktuelna vrlo simptomatična situacija, jer neki nisu u poziciji da uplaćuju obaveze prema budžetu Republike Srpske, dok istovremeno Vlada Republike Srpske za neke radnike uplaćuje plate, poreze i doprinose.

– Mnogi od Vlade Republike Srpske traže pomoć iz budžeta, a onda neki traže da se ne zadužujemo – naveo je Višković.

On je naglasio da je i Međunarodni monetarni fond (MMF), kao najveći kritičar zaduživanja, u prethodnom periodu promijenio svoj stav.

– MMF je pozvao sve vlade u okruženju, ne samo vlade Republike Srpske i Federacije BiH, i rekao – nemojte voditi računa o nekim barijerama i limitima, trebate ići na zaduženja, jer morate ubrizgati svjež kapital u tržište, što prije poboljšati bruto domaći proizvod i javnu potrošnju i time oporaviti privredu, koja je pretrpjela ogromnu štetu u vrijeme pandemije virusa korona – rekao je Višković.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...