UMRO SLAVNI HOLIVUDSKI REŽISER: U historiju kinematografije upisao se i kao režiser filmova o BATMANU

Poznat je po filmskim hitovima "Izgubljeni dječaci" (Lost Boys), "Tanka linija smrti", "Flatliners", zatim adaptacijama dva romana Johna Grishama "Klijent" 1994. i "Vrijeme za ubistvo" ("A Time to Kill") 1996.

  • Kultura

  • 23. Jun. 2020  24. Jun. 2020

  • 0

Slavni holivudski režiser Joel Schumacher umro je jučer ujutro u New Yorku u 80. godini života nakon borbe s rakom, objavili su svjetski mediji. 

Schumacher je poznat po filmskim hitovima "Izgubljeni dječaci" (Lost Boys), "Tanka linija smrti", "Flatliners", zatim adaptacijama dva romana Johna Grishama "Klijent" 1994. i "Vrijeme za ubistvo" ("A Time to Kill") 1996.

Osim toga, režirao je filmove "8 milimetara" sa Nicholasom Cageom te "Telefonska govornica" (Phone Booth) sa Colinom Farrellom, a u historiju kinematografije upisao se i kao režiser dva filma o Batmanu, "Batman zauvijek" iz 1995. godine te "Batman & Robin" dvije godine kasnije. Za "Fantoma opere" 2004. dobio je tri nominacije za nagradu Oscar.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...