PLENKOVIĆ SE PRAVDA NAKON SUSRETA S ĐOKOVIĆEM: "Nije bilo bliskog kontakta"

Premijer Andrej Plenković još je jednom odbacio zahtjeve da ode u samoizolaciju jer se susreo s Novakom Đokovićem koji je pozitivan na koronavirus.

  • Regija

  • 23. Jun. 2020  23. Jun. 2020

  • 0

Premijer Andrej Plenković kaže da ga nije zabrinula informacija da je Novak Đoković zaražen koronavirusom jer je to, kaže, bio kratak susret od tri minute i po definiciji bliskog kontakta to nije bliski kontakt i stvari su normalne.

'Uostalom jučer sam se treći put testirao', ustvrdio je Plenković javlja N1.

Na pitanje da prokomentira izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da ista pravila ne vrijede za sve kaže da pravila vrijede za sve. SDP-u je poručio da slušaju HZJZ i bolje čitaju.

Ponovio je tvrdnju da u SDP-u žele izbjeći njegovo sučeljavanje s Bernardićem pa zato inzistiraju na samoizolaciji. "A nadridoktori Maras i Beljak nisu u mom fokusu interesa", dodao je.

Ustvrdio je da poštuju sve što HZJZ kaže. Nakon što mu je novinar N1 citirao definiciju bliskog kontakta prema HZJZ-u, premijer je odgovorio: 'Nije bilo niti jednoga od toga, ako ima nekoga tko se više dezinficira od mene u ova četiri mjeseca, a da nije zdravstveni djelatnik volio bih da ga nađete'.

Nešto ranije u utorak je Plenković izjavio kako zna da u SDP-u žele da predsjednik te stranke Davor Bernardić izbjegne predizborno sučeljavanje s njim te ga se zato žele riješiti samoizolacijom, 'ali taj film neće gledati'.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...