NAKON ŠTO SE DŽEKO OPASNO PRIBLIŽIO NJEGOVOM REKORDU, OGLASILA SE LEGENDA ROME: „Neka me, da malo duže uživam na drugom mjestu iza Tottija, ali ako…“

Nakon što se u manje od pet godina probio na četvrto mjesto liste strijelaca rimskog kluba svih vremena, Edin Džeko je top-tema u Italiji.

  • Sport

  • 26. Jun. 2020  26. Jun. 2020

  • 0

Mnogi smatraju da mu realan prag može i treba biti druga pozicija. Ona trenutno pripada Robertu Pruzzu. Radi se o napadaču koji je za Romu igrao 10 godina, i to od 1978. do 1988. U tom periodu postigao je 138 golova, što znači da Džeko, koji ima 104, treba postići još 35 kako bi ga prestigao.

Mnogi se pitaju može li Edin to ostvariti, a jedan od onih koji vjeruju u njega je upravo Pruzzo. Ipak, legendarni napadač Rimljana iz prošlog stoljeća nada se kako će još neko vrijeme ostati usamljen iza nedodirljivog Tottija.

"Može li Edin proći iznad mene? Ove godine ne, barem mislim (kroz smijeh). Neka me, da malo duže uživam na drugom mjestu iza Tottija. A sada ozbiljno - ako još dvije sezone nastaviti s ovakvim igrama, može me prestići. To je oko četrdeset golova, može on to lako", kazao je Pruzzo za "Il Messaggero".

Postoji li još uneko ko nešto može reći protiv Džeke?

"Ne znam, možda to ovisi o karakteru. Džeke, po onome što ja vidim sa strane, nije onaj koji na svoj način bivanja izaziva mnogo emocija. On je sjajan igrač, ali nije on vrsta krvi koja može da upali ljude. To su kvaliteti koje imate ili nemate, nije da ih možete naučiti.

Možda su se i odnosi između navijača i igrača malo promijenili u posljednje vrijeme. Prije smo imali intenzivan i stalan kontakt. Ljudi su vam disali za vratom. Sada igrače možete vidjeti jedino na stadionu ili na televiziji i više ne možete napraviti neki odnos, razmijeniti nekoliko riječi. U moje vrijeme, to je bilo drugačije", kazao je legendarni napadač Rome.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...