ČEDA JOVANOVIĆ, OTVORENO: Šta se to desilo u Moskvi, jel’ tamo Putin promovisao drugog srpskog lidera da bi prijetio Vučiću? Koga je Dodik u Moskvi predstavljao? Četničku Srbiju!

„Niko ne zna šta će s Bosnom, najveća tragedija našeg vremena je sukob Srba i Bošnjaka; Ljudi koji žive u BiH moraju imati svoju zemlju; Problem Bosne je Evropa; Šta se to desilo u Moskvi, jel’ tamo Putin promovisao drugog srpskog lidera da bi prijetio Vučiću, koga je Dodik u Moskvi predstavljao? Četničku Srbiju?", kazao je gost Face televizije, lider LDP-a Čedomir Jovanović

  • Politika

  • 28. Jun. 2020  28. Jun. 2020

  • 4

-Vratio se od Putina i rekao: „Nikad NATO“, pa on nije razumio šta je tamo vidio, niti je razumio kakvu su mu ulogu namijenili! Rusi realizuju svoje planove, namjeravaju da Dodik zaustavi dalje integraciju Bosne u NATO! Srpski nacionalizam se hrani podrškom iz Rusije; RS je talac nenormalne politike koja se u Beogradu vodila;

Mi u Srbiji smo taoci nacionalizma koji se promoviše u Crnoj Gori i u RS-u! Čović i Dodik nemaju tapiju nad Srbima i Hrvatima! Nije tačno da im Izetbegović ne može ništa, snaga Bakira je u multietničkom društvu koje postoji u Sarajevu!

Gdje da ode Željko Komšić, zbog čega? Veliko breme je na njemu, nije bezveze izašao iz te sarajevske koalicije, ponašao se odgovorno prema BiH i plaća cijenu, ali mirno spava! Što je Fahro podnio ostavku? Šta će onda biti, ko će onda doći? U Predsjedništvo bi sjeo Čović, na šta bi onda Bosna ličila? Komšić se ne smije povući, nije on alav vlasti!

Na pitanje ko je minirao sastanak Thaci-Vučić, Jovanović kaže:

„Na Kosovu postoje dvije politike; američka i njemačka. To je bio odgovor Evrope na ideju Grenella, da može preko Twittera zakazivati sastanke i ponižavati zajednicu 29 država!

O podršci Vučiću

„Ruska pješadija koja će rušiti Vučića samo zato što je alava, htjela bi vlast! Treba da ga štitim i to sam uradio na svoj način! Ne želim od njega praviti novog Šešelja, ako je on sišao s Romanije i krenuo ka nekoj Evropi, ne treba ja da ga vraćam na Jevrejsko groblje! Mirna Bosna, mirna Srbija“, kazao je između oslalog Jovanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...